Toitumine ja ülekaalulisus


Küsimus: Tervislik kehakaalu langetamine17.08.2011

Tere,
Olen mees, 61-aastane, pikkus 172 cm, kaal 120 kg. Palun nõuannet, kuidas tervislikult langetada kaalu umbes 30 kg. Armastan magusat, viimasel ajal olen vähem söönud. Mõõdukalt tarvitan alkoholi - nädalavahetusel 1 üks pudel viina. Tervise üle ei kurda, jõuan tööd teha, sõidan jalgrattaga, veresuhkur ja kolesterool on normis. Tarvitan vererõhu rohtu. Oma arvamus - ainevahetus aeglane, pärilikkus - vanavanaema oli tüse - elas 91-aastaseks.

Vastus: Mai Maser, meditsiinidoktor (MD, PhD), Figuurisõbrad programmi peakonsultant, OÜ Figuurisõbrad, www.figuurisobrad.ee

Tere,
Kaalulangetamiseks esmalt korrastage söögiajad nii, et saate süüa vähe korraga, kuid 4-5 korda päevas. Seejärel vähendage rasvase ja magusa söömist, alkohol kui nn.tühjade kalorite andja, jätke ära.
Suurendage igapäevast köögiviljade söömist ca 600-700 grammile päevas. Toit peab olema mitmekülgne, menüüs kindlasti kala, täisteratooted, mõõdukalt piimatooteid. Vältide sinkide ja vorstide söömist. Magusaisu peaks saama rahuldada puuviljadega. Ometi ma arvan, et sellest jutust on teile väga vähe kasu ja te kindlasti teate kõiki neid soovitusi. Ellu viia aga aitab teie soovi asjatundlik ja konkreetne juhendamine, mida ma soovitan kas Figuurisõprade rühmas või kasutades FS kodukursust.

Lugupidamisega,
Mai Maser