Toitumine ja ülekaalulisus


Küsimus: Kas kaalu kontrolli alla saamiseks tasub juua rohelist teed või hoopis mahlasid?13.02.2013

Tänan teid, et vastasite mulle ja tänud ka soovituste eest. Eksisin veidi oma pikkusega, nimelt minu pikkus on 156..mitte 165. Tahaksin küsida veel rohelise tee kohta, joon palju rohelist teed, kuid egas seegi pole tulemust andnud, et kas on üldse teda mõtekas juua ehk peaks tee asendama mingi mahlaga (tomati või aedviljamahlaga)? Ja õhtuti söön õuna, kas õun on kõige parem mõte? Lisaks osteoporoosi ravimile võtan ka caltsicran fortet igapäev kaks tabletti õhtuti, olen kuulnud, et caltsicrani toime seedimisele on ka paha? Kas see vastab tõele?
Ette tänades ja edu Teile!

Vastus: Mai Maser, meditsiinidoktor (MD, PhD), Figuurisõbrad programmi peakonsultant, OÜ Figuurisõbrad, www.figuurisobrad.ee

Tere,
Roheline tee on tervislik ja hea jook. Temas on palju antioksüdante ja ta kiirendab ka ainevahetust. Liialdamisel aga võib panna südame kloppima. Seda peab ise õppima hindama. Unehäireid ja raskusi magamajäämisega võib samuti tulla. Vahetage jooke. Tomatimahl ja aedviljamahl või smuutid - kõik on head. Kuid vahetage valikuid. Marja- ja puuviljamahlad sisaldavad fruktoosi ja annavad kaloreid. Klaas päevas on piisav! Variante on väga palju, nagu te ise ka mainite ja küsite! Õunad ja marjad on veidi teistsuguse toimega, nendes on väärtuslikke kiudaineid ja iga mari või puuvili, milles on seemneid, on taas hea nii kiudude kui rasvhapete poolest. Viirushaiguste perioodil eelistage astelpaju mahla ja marju, kiivit, kibuvitsamarju, külmutatud mustsõstart. Mis puutub calcigrani, siis kui teil on osteoporoos, tuleb seda võtta. Alati elus tuleb valida kahest halvast parem. Ja kui perearst on seda soovitanud võtta, siis tehke nii.
Parimate soovidega Mai Maser