Arvutid ja IT-abi


Küsimus: Uue arvuti (Windows 7 Home Premium) kasutamisel ei jää seadistused paika, mida teha?22.11.2011

Mul on uus (paari päeva vanune) arvuti Dell Vostro V131. Mure selline, et kuna ta eestikeelseks ei saanud, siis nüüd on mõningate seadistusega probleeme. Näiteks ei jää alles kasutajanimi G-mail'is ja CV-keskuses. Kas pean alati uuesti toksima otsingusõna - see ei jää alles aadressiribale - jäävad ainult mõned? Ja mõned segased asjad veel - tavakasutajana ei saa ma aru kõikidest seadistustest, mida ilmselt oleks vaja teha arvutis, kuskil ehk mõni linnuke puudu ja asi ei toimi. Kuidas saaksin selles osas abi ja kas oleks üldse võimalik muuta olemasolevat op.süsteemi mulle sobiva vastu. Siiani olen kasutanud eestikeelse arvutiga XP-d. Kuna ma arvutis suuri asju ei tee, siis mulle sobiks endiselt XP. Kas seda on võimalik paigaldada antud arvutisse, näiteks lisa op.süsteemiks? Kas siis kaob garantiiaeg, kui midagi muuta? See on Elion'ist ostetud arvuti ja nemad seal ei ole kohustatud aitama üldse. Erinevatel inimestel on erinevad vastused minu küsimustele. Mida annaks teha?

Vastus: Priit Kongi, IT-spetsialist, arvutitehnik, ICEIT OÜ, www.iceit.ee

Windows 7 Home Premium'it saab teha ka eestikeelseks. XP ei ole ametlikult toetatud selle Delli jaoks ning seetõttu ei pruugi seal korralikult töötada, aga võib.

Internet Explorer'it ja teisi lehitsejaid saab ka seadistada, et kõik vajalikud valikud ja sisestused meelde jätaks. Internet Explorer'i seadistamiseks vali: Tools -> Internet Options -> Content (vaheleht) -> (AutoComplete) Settings.

Probleemse toimimise korral on üheks võimaluseks ka veebilehitseja algseadete taastamine ning seejärel uuesti soovitud seadete valimine. Internet Explorer algseadete taastamine: http://windows.microsoft.com/et-ee/windows7/Reset-Internet-Explorer-settings-in-Internet-Explorer-9