TV, audio/video, fototehnika


Küsimus: Kas Anaglyph 3d prillidega saavutab 3d efekti ka tavaformaadis telepilti vaadates? Kas ja miks neid prille Eestis ei müüda?28.03.2012

Tere,
Küsin, et miks pole kusagil Eestis enam müügil ColorCode 3d Anaglyph prille ja kui on siis kus? Neid, millel üks klaas pruunikas teine sinine. Tavalisi puna-siniseid jne on. Kui ma ei eksi, siis nende ColorCode omadega sai ka tava hdtv ja lcd pealt 3d vaadata ja kvaliteet pidi olema palju parem kui nende puna-sinistega.
Tänan vastuse eest.

Vastus: Heigo-Aulemb Ensling, tehnikaekspert, Telia Eesti AS, https://pood.telia.ee

Anagrüüf on küll üks kõige vanemaid 3D pildi vaatamise võimalusi, kuid kahjuks ei sobi need prillid sõltumata klaaside värvusest tänapäevaste uuemate telerite 3D sisu vaatamiseks.
Ja põhjus on väga lihtne - anagrüüf tekitab tervikpildi eelnevalt veidi nihkesse liigutatud piltide vaatamisel, kuid tänapäevased 3D telerid kasutavad kas aktiivprillide tehnoloogiat, kus kumbki silm saab kordamööda ühe kaadri läbi prillide vaatamiseks või siis passiivtehnoloogiat, kus teleri ekraanil kasutatakse polariseerivat kattekilet ning läbi passiivprillide näevad seda polariseeritud valgust kumbki silm omamoodi.