Kassid


Küsimus: Kuidas uue kassikesega uues kodus toimetada, kas lasta rahus harjuda või püüda temaga suhelda?30.10.2015

Tõime varjupaigast koju 7-kuuse kassi (meie eelmine kiisu oli jäänud just päev enne auto alla), kes on täpselt samasugune nagu meie eelmine kass. Kuidas kassikesele läheneda, et teda mitte hirmutada uue kodu ees, kas lasta tal ise ringi vaadata ja ise uue olukorraga leppida või kuidagi suunata teda. Ta on juba mitu tundi meie uues kodus olnud, ega söönud suutäitki, ega joonud, lamab vaid ühe ja sama koha peal. Kas peaksin muretsema või on see tavaline asi, et kassike sedasi käitub. Kuidas loomakesega talitada?

Vastus: Ida Metsis, MTÜ Kasside Turvakodu vabatahtlik, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Erinevad kassid on erinevate iseloomudega ning see on osade puhul väga normaalne, et alguses tekib uues kohas stress. Soovitan teil kassi mitte liigselt torkida ja lasta tal vaikselt ise uue olukorraga harjuda. Samas näidake talle, et hoolite – pange talle söömiseks eriti häid maiuseid ja kui ta seda soovib, siis paitage ja suhelge temaga. Paar tundi on väga lühike aeg ja põhjust muretsemiseks ei tohiks olla. Kuid pidage meeles, et ta ei tohiks kindlasti söömata olla üle 3-4 päeva, sest siis muutub olukord kassi jaoks eluohtlikuks.
Lisaks soovitaksin, arvestades eelmise kassi kurba lõppu, tungivalt teil korralikult järele mõelda, kas uue looma õuelaskmine on vajalik. Soovin teile pikka ja vahvat kooselu!