Liiklus- ja sõidukikindlustus


Küsimus: Mida teha, kui kindlustus ei soovi korvata omavastustust ja ei usu minu avarii selgitust ja fotosid?19.09.2018

Tere.
Sõitsin Norras otsa mägrale. Teadmatusest ei teatanud kohalikule politseile intsidendist vaid helistasin oma kasko kindlustusse. Kindlustus ostetud läbi vahendusfirma. Nüüd raiub kindlustus, et tegemist pole otsasõiduga loomale vaid kivile, äärekivile mis iganes. Kuigi piltidel paistavad selgelt kahjustatud kohas looma karvad. Ja nad ei soovi korvata omavastustust kuigi mul ostetud kasko, kus loomaga kokkupõrke omavastustus 0%. Lisaks küsimus, kas kindlustusfirma võib nõuda kasutatud stange paigaldust, kuigi ma ei ole sellega nõus.

Vastus: Lauri Potsepp, juhatuse liige, Eesti Liikluskindlustuse Fond; Eesti Kindlustusseltside Liit, www.lkf.ee, www.eksl.ee

Kui Te ei ole nõus kindlustusandja otsusega ja läbirääkimised kindlustusandjaga on luhtunud, siis on mõistlik pöörduda vaidluse lahendamiseks kindlustuse lepitusorganisse, vt http://www.eksl.ee/et/lepitusorgan.

Kahju hüvitamise üksikasjad võivad olla kokku lepitud sõidukikindlustuse lepingus. Kui vastavaid kokkuleppeid ei ole, lähtutakse kahju hüvitamise üldreeglitest. Sõiduki taastamine kasutatud varuosaga on tavaline praktika, kui kasutatud varuosaga saab taastada sõiduki õnnetuse eelse seisu.