Liikluskoolitus


Küsimus: Kas juhendaja tunnistus kehtib ka uue seaduse järgi?11.07.2011

Tere. Tegin omale juhendaja tunnistuse, et laps koos minuga sõita saaks. Tunnistuse võtsin aga vana liiklusseaduse ajal ehk siis õpetatava nime seal sees pole. Uue seadusega on aga nimi nõutud. Kas pean nüüd minema uuesti ARK-i ja taas maksma selle summa, mis on vajalik tunnistuse jaoks? Või saan ka edaspidi sõita olemasoleva tunnistusega, kuna kehtivusaeg sellel ju läbi pole? Lapsel pole lubadeni palju jäänud ja seega ei raatsiks väga seda raha uuesti välja käia, kuid last seepärast praktikata jätta ka ei taha (autokool on lõpetatud, kuid ARK tegemata ja täisealisuseni ka veel paar kuud jäänud).
Tänud ette ära!

Vastus: Henn Rebane, autoinsener, teooria- ja sõiduõpetaja, OÜ Autosõit Tallinna autokooli direktor, Autosõit OÜ, www.autosoit.ee

Ma ei ole kehtestatud määrustest leidnud, et vanad juhendaja tunnistused kaotaksid kehtivuse. Need peaksid ikka kehtima kuni oma tähtaja lõpuni.

Kui õppur on eksamiks valmis, siis las läheb eksameid sooritama. Teooriaeksami saab sooritada 6 kuud ja sõidueksami 3 kuud enne täisealiseks saamist.