Tehnoülevaatus


Küsimus: Kas auto värvivahetust saab registreerida koos omanikuvahetusega?05.11.2012

Soovin infot auto ümberregistreerimise ja ka ülevaatuse kohta.
Olukord on selline, kus olen ostnud auto inimeselt ja selle üle värvinud enne ümber registreerimist. Küsimus siis selline, et kas saab korraga vahetada passis värvi ja ka omanikku (enne omaniku vahetust on auto teist värvi värvitud ja pole ka passi kantud värvivahetus). Ja korraga tähendab seda, et ei pea kahte tasu maksma. Kas lubatakse ka seda registreerida, kuna auto on kahte värvi värvitud (ukselinkidest kõrgemal värv valge ja linkidest allpool värv punane). On kõrvu jäänud, et võib meenutada päästesõidukit aga tegelikkuses kohe kuidagi ei seostu päästesõidukiga.

Vastus: Mait Millert, Tehnoülevaataja/II kutsekvalifikatsiooni autotehnik/ülevaatuspunkti juhataja, Maitene OÜ, www.maitene.ee

Tere hea küsija.
Auto registreerimisega seotud küsimused ei kuulu minu kompetentsi kuid sellele vaatamata tahaks Teile vastata. Kindlasti saab vahetada reg. tunnistusel andmeid nii omaniku kui värvimuutuse kohta. Tasu on ühekordne ja ei pea 2 korda maksma. Peate pöörduma ARK-i koos autoga ja dokumentidega, kus registratuurilauast saate kõige täpsemad juhised mis ja kuidas asju aetakse selles asutuses. Ka seda, kas värvikombinatsioon sobib - otsustab MA vastav ametnik.