Korteriomandiõigus


Küsimus: Kuhu pöörduda, kui korsten on ebaseaduslikult püstitatud, kuna selleks ei ole saadud kõigi korteriomanike luba?15.01.2013

Tere!
Tänan eelneva vastuse eest. Kuid nüüd siis minu korstna saaga nii kaugel, et see tehti siiski valmis ja kasutatakse.
Nimelt, on tegu siis sellega, et 12 korteriga majas 1 korter ehitas omale pioneer-pliidiga keskkütte ja ehitas läbi vahelae korstna katusele välja.
Hetkel olemas kirjavahetus KOV, kes ütles, et kui korteriomanikul päästeameti luba olemas (päästeamet andis loa) ja juhatuse otsus ka olemas, siis seda korstent võib ehitada! Täpsustan, et juhatuselt saadi paberi peale allkirjad nii, et korstna ehitaja käis neil ukse taga allkirju küsimas (juhatus 2 liikmeline).
1. Nüüd mul küsimus, kas ja kuhu (mis võimu poole) peaksin ma pöörduma selle probleemiga (sest Teie eelneva vastuse kohaselt peab olema kõigi korteriomanike luba)?
2. Kas mina, kui KÜ liige, saan midagi ette võtta kas siis juhatusega või korstnapüstitajaga?

Ette tänades

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, oma õiguste kaitseks saate pöörduda kohtusse. Vastava õiguse annab Teile korteriomandiseaduse paragrahv 15 lõige 5. Hagi tuleb esitada korteriühistu vastu, kes ei täida oma kohustust säilitada kaasomandi eset vastavuses korteriomandiseaduse paragrahv 4 lõikes 4 sätestatud projektiga, ning korteriomaniku vastu, kelle reaalosas ebaseaduslik ehitis asub.

Lugupidamisega,
Andry Krass
Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ