Liiklusõigus


Küsimus: Mis sellega nüüd kaasneb, kui keegi on liiklusrikkumisel kasutanud minu andmeid ja ma olen teenimatu trahvi saanud?25.11.2016

Tere
Avastasin e-toimikust, et olen saanud liiklustrahvi. Samas pole ise sellest teadlik ja kõige huvitavam, et ka ära makstud. Seega keegi minu andmeid andnud liikluspolitseile. Kiirmenetluses kõik minu andmed, välja arvatud elukoht ja töökoht valed. Andsin politseile avalduse selle kohta sisse, et keegi kasutab minu andmeid. Samas minu taust rikutud. Oskate nõu anda, kaua selline menetlus kestab ja mis süüdlast ees ootab sellise teo eest? Samas kahtlus, et ühest ettevõttest ainuke varjant, kus tehti minu juhiloast koopia.

Vastus: Maano Saareväli, vandeadvokaat, Advokaadibüroo Sirk ja Saareväli, www.sirk.ee

Oma tausta "puhtaks pesemiseks" soovitan Teil esitada kaebus kohtusse. Koos kaebusega esitada ka kaebuse esitamise tähtaja ennistamise taotlus põhjendusega, et saite otsuse tegemisest teada alles nüüd ning põhjendused, miks varem ei saanud. Politseisse tehtud avaldus ei pruugi Teile soovitud tulemust tuua. Kohtumenetluses saate olla ise aktiivne ja taotleda vajalike asjaolude uurimist, sh selle uurimist, kes tasus rahatrahvi. Kui kohus kaebust lahendades tuvastab, et väärtegu ei ole Teie poolt toime pandud, tühistab maakohus otsuse ja lõpetab menetluse. Karistusregistri andmed parandatakse.