Liiklusõigus


Küsimus: Kas tohin parkida linnale kuuluval transpordimaal?24.11.2017

Tere!
Sattusin täna ebameeldivasse olukorda, kui parkisin auto naabermaja ette. Nimelt ähvardati minu autoga midagi teha, kui ära ei vii, selle peale viisin auto ära. Meie korteriühistule on ette nähtud 15 parkimiskohta, mida jääb aga väheks, majade vahel on palju parkimiskohti. Olen parkinud teise maja ette ja seal tekkis ka probleem, kui maja aknast ähvardati.
Parkimisalal on märk: "parkimine keelatud, väljaarvatud ühistu loal".
Vaatasin antud parkimisala katastritunnuse (78401:101:1347) järgi, et tegu on 100% transpordimaaga ja maa omanikuks on Tallinna linn. Kas see tähendab, et ma siiski võin antud alal parkida ja liiklusmärk on pandud sinna omavoliliselt või saan ma asjast valesti aru?
Ehk on neil linnaga sõlmitud eraldi kokkulepe. Kelle poole mina võin pöörduda, kui soovin oma autot oma majast mitte kaugemal kui 500m parkida?

Suur tänu Teile!

Vastus: Maano Saareväli, vandeadvokaat, Advokaadibüroo Sirk ja Saareväli, www.sirk.ee

Liikluskorralduse õige paigutuse osas saate teha teabenõude või päringu linna- või linnaosa valitsusse. Kui liiklusmärk on paigaldatud teeomaniku tahte vastaselt, võtab linna ilmselt selle kõrvaldamiseks midagi ette. Sealt saate ka vastuse, kas ühistul võib olla linnaga miski kokkulepe teeosa kasutamiseks.