Tööõigus


Küsimus: Kuidas toimida, kui esitasin lahkumisavalduse rohkem kui 30 päeva ette, kuid nüüd oleks vaja tervise tõttu ikkagi töösuhe lõpetada?27.04.2018

Esitasin tööandjale lahkumisavalduse rohkem kui 30 päeva varem. Nüüdseks on mu tervislik seisund halvenenud, mis on suures osas tööga seotud. Kuidas oleks õigem toimida, kas lõpetada tööleping erakorraliselt või esitada uus lahkumisavaldus 30 päeva ette. Kas erakorralise lõpetamise puhul peab esitama mingeid tõendeid tervisliku seisundi kohta ja kui pikk on mõistlik etteteatamistähtaeg sellisel juhul? Ja teine variant, et muuta oma lahkumisavaldus varasemaks, kas see on üldse korrektne?
Lugupidamisega

Vastus: Meelis Pirn, vandeadvokaat, Advokaadibüroo Barrister, http://barrister.ee/

Kui esitasite tööandjale avalduse töölepingu lõpetamiseks töötaja algatusel vähemalt 30 päeva ette, siis tööandja peab selle avalduse rahuldama vastavalt Teie avaldusele ehk siis tööleping lõppeb sellel kuupäeval, mis Te avaldusse märkisite.

Kui vahepealse aja jooksul jääte haigeks, siis peate vormistama haiguslehe. Võimalik, et tööleping lõpeb ajal, mil olete haiguslehel. Töötaja enda soovil töölepingu lõpetamise korral on see lubatud ja mingeid täiendavaid avaldusi Te tööandjale esitama ei pea.