Tööõigus


Küsimus: Kas tööandja saab mind korduvate haiguslehtede tõttu vallandada?05.06.2012

Tere!
Lapse haiguse tõttu olen tihti olnud haiguslehel, momendil ise seljaprobleemiga operatsiooni oodates 2 nädalat haiguslehel. Eile kutsus tööandja välja ja palus täna töölepingu lõpetamisele ja dokumentide järgi minna. Saan ise sellest probleemist aru ja teen seda, endal samuti närvid läbi lapse haigestumiste tõttu. Siiski huvitab, kas tööandjal on õigus mind vallandada, kui olen haiguslehel ja kui kaua mul siis haigekassa veel kehtib? Kas ainult 2 kuud? Ette tänades!

Vastus: Merike Michelson, info- ja personalitöö, METI personaliabi OÜ, www.metiabi.eu; www.facebook.com/METIabi

Tere.

Töölepingu erakorralisest ülesütlemisest seoses pikaajaalise töövõimetusega saate lugeda minu vastustest allolevalt lingilt:
http://www.vastused.ee/loe/oigus/toooigus/315/erakorraline-toolepingu-lopetamine-88.html

Edastatud informatsioonist ei selgu mitmeid olulisi fakte, mistõttu ei ole võimalik antud juhtumit täpsemalt analüüsida.

Ravikindlustuskaitse kehtib peale töösuhte lõppu kaks kuud. Kui selle aja jooksul ei ole võimalik uut töökohta saada, oleks mõistlik Töötukassas ennast töötuna arvele võtta.

Selgituseks veel järgmist:
Töölepingu erakorralise ülesütlemise korral on õigus töötuskindlustushüvitisele. Korraline töölepingu ülesütlemine ehk poolte kokkuleppel, seda võimalust ei anna.
Täpsemat informatsiooni saate selle kohta samas portaalis töötuskindlustuse teema alt.

Peatset paranemist lapsele ja Teile soovides:

Merike Michelson

www.metiabi.eu
merike@metiabi.eu