Kahju- ja elukindlustus


Küsimus: Kas liikluskahju aegub, minuga ei ole aasta pärast avariid ühendust võetud?01.10.2014

Tere!
Mul juhtus aasta tagasi väike avarii, kui sõitsin õrnalt tagant otsa foori taga seisnud uuele autole. Kuna mul sel hetkel kindlustust ei olnud (oli just 2 paeva tagasi lõppenud), siis valetasime kuupäeva üks päev hilisemaks. See tuli muidugi kohe välja ja käisin kindlustusfirmas üles tunnistamas ning palusin esitada mulle maksegraafik. Nüüd on möödas pea aasta ja minuga pole siiani ühendust võetud. Vahepeal juba mõtlesin, et suhteliselt jõukad inimesed tunduvat, äkki maksid ise kinni, sest nad nägid, et olen tavaline vaene tudeng. Maanteeameti kodulehelt on näha, et juhtum on lõpetamata. Miks ei ole tänaseni ühendust võetud? Kas see juhtum võibki nii kaua kesta? Kas on võimalus, et nad maksid selle ära või nõue aegub?

Vastus: Lauri Potsepp, juhatuse liige, Eesti Liikluskindlustuse Fond; Eesti Kindlustusseltside Liit, www.lkf.ee, www.eksl.ee

Kindlustusjuhtumi lahendamine võib mõnikord kesta mitu aastat. Näiteks võib olla nii, et kannatanu ei esita nõuet – sõiduki kahjustus on olematu või väike ja sõiduki omanikul ei ole tahtmist oma aega sõiduki remonti viimisele kulutada.

Pöörduge kindlustusandja poole, et asjaolusid täpsustada.

Kindlustusandja tagasinõudele võib aegumisele viidates vastu vaielda, kui möödunud on kolm aastat.