Kahju- ja elukindlustus


Küsimus: Mis aja jooksul peab liikluskindlustusfirma esitama eksperthinnangu liisingufirmale, et peatada liisinguleping?03.07.2015

Avarii tagajärjel on auto muutunud taastamiskõlbmatuks. Info on olemas politseis, liikluskindlustuses, kaskokindlustuses, liisingufirmas.
Töökoda ei pea auto taastamist otstarbekaks. Kas on olemas mingi ajalimiit mille jooksul liikluskindlustusfirma peab esitama eksperthinnangu liisingufirmale, et peatada liisinguleping ja sellest tulenevad kasko ja liikluskindlustus? Ilma otsuseta ei lõpeta liisingufirma lepingut ja vastati, et nii kaua kui otsust pole, tuleb tasuda kõik arved .
Avarii toimus 28.06.2015

Vastus: Lauri Potsepp, juhatuse liige, Eesti Liikluskindlustuse Fond; Eesti Kindlustusseltside Liit, www.lkf.ee, www.eksl.ee

Kindlustusandja peab tegema otsuse kahju hüvitamise kohta, kui on olemas teave kindlustusandja hüvitamiskohustuse olemasolu ja hüvitise suuruse hindamiseks. Kindlustusandja peab teabe koguma mõistliku aja jooksul. Mõistlik aeg sõltub juhtumi asjaoludest.

Liikluskindlustuse juhtumi puhul on täpsustatud ka aega, mille jooksul kindlustusandja peab kahju tavaliselt hüvitama. Liikluskindlustuse seaduse kohaselt on kindlustusandja kohustatud kõik vajalikud toimingud tegema mõistliku aja jooksul, kuid kõige hiljem 30. kalendripäeval kindlustusjuhtumist teatamisest arvates.