Kahju- ja elukindlustus


Küsimus: Kas 8 aasta taguse avarii kindlustuse nõue on juba aegunud?16.03.2016

Tere!
Aastal 2008 toimus liiklusõnnetus, kus sõitsin teise auto mahakandmisele ning šokiseisundis lahkusin sündmuskohalt. Autodel olid kindlustused peal ja õnneks kahju oli õnnetuses ainult varaline. Minu kindlustus hüvitas auto, mis läks mahakandmisele ja hiljem nõudis seda summat minult sisse, kuna sündmuskohalt lahkusin. Ei tea üldse, kas see oli õige, kuna minul ju kindlustus ikkagi oli ja paberid kõik korras aga sai siis maksegraafik tehtud ning maksma hakatud. Mingil hetkel aga ei olnud võimalik enam maksta ja sinna see jäigi. Paar korda helistati ja uuriti, miks ei maksa jne, kuid mingile lahendusele nagu ei jõudnudki. Seda siis maksin otse kindlustusfirmale mitte kohtutäiturile vms. Ent kontot arestitud ei ole ja minu teada asja kohtusse pole antud. Tänaseks aga on juba 8 aastat vaikus olnud ning siit ka küsimus. Kas selline nõue on juba tänaseks aegunud või kas kellelgi on veel võimalik/õigus minult seda summat tänasel päeval sisse nõuda või vara arestida vms?
Ette tänades!

Vastus: Lauri Potsepp, juhatuse liige, Eesti Liikluskindlustuse Fond; Eesti Kindlustusseltside Liit, www.lkf.ee, www.eksl.ee

Kui olete kindlustusandjaga maksegraafiku teinud ja olete jätnud maksed õigel ajal tegemata, siis võib kindlustusandja nõuda Teilt võla tasumist.

Seda, kas saate mittemaksmise põhjendusena tugineda nõude aegumisele, ei saa ilma kõiki asjaolusid teadmata vastata.