Kahju- ja elukindlustus


Küsimus: Mille järgi kindlustus otsustab palju auto väärt on ja kas nendega on võimalik ka kaubelda väljamakstava summa suhtes?09.08.2017

Tere!

Sattusin hiljuti liiklusõnnetusse, kus minu 2007 aasta Toyota Avensisele sõideti tagant otsa. Teine osapool tunnistas süüd. Kindlustuse sõnul läheb auto mahakandmisele ja nad on nõus mulle maksma auto eest 3900 eurot. Auto sai aga ostetud pool aastat tagasi ja seda 4290 euro eest. Vaatasin auto24 kodulehelt enda sõiduki väärtust ja seal oli hinnaks 4000- 6000. Mille järgi kindlustus otsustab palju auto väärt on ja kas nendega on võimalik ka kaubelda väljamakstava summa suhtes?

Vastus: Lauri Potsepp, juhatuse liige, Eesti Liikluskindlustuse Fond; Eesti Kindlustusseltside Liit, www.lkf.ee, www.eksl.ee

Kui sõiduk on hävinud, siis hüvitab kindlustusandja kannatanule uue samaväärse sõiduki soetamise mõistliku kulu. Kindlustusandja hindab hävinud sõidukit, sh tema omadusi ja seisukorda ning võrdleb seda müügipakkumiste ja muu teabega. Võrdluse tulemusena kujundab kindlustusandja oma hinnangu sõiduki väärtusele.

Kui Te ei ole rahul kindlustusandja pakutava hüvitise suurusega, siis rääkige kindlustusandjaga läbi. Esitage oma argumendid, millele tuginete väites, et Teie sõiduk oli kallim kindlustusandja pakutud hüvitisest.