Kahju- ja elukindlustus


Küsimus: Kuidas tuleb KÜ-le esitada omavastutuse kompenseerimise nõue?18.10.2018

Tere!

Korteris toimus veekahju KÜ-le kuuluva püstaku veetoru lekkimise tõttu (KÜ on seda ise e-mailis kinnitanud). Saan oma kindlustusandja kaudu kahjud likvideerida, KÜ-l kindlustust ei ole.
Kas saan õigesti aru, et mul on õigus makstav omavastutuse summa KÜ-lt sisse nõuda? Kui jah, siis kas piisab lihtsalt KÜ e-maili teel teavitamisest, tuleb teha selleks mingi nõudekiri vms? Millise maksetähtaja võin märkida?

Aitäh!

Vastus: Lauri Potsepp, juhatuse liige, Eesti Liikluskindlustuse Fond; Eesti Kindlustusseltside Liit, www.lkf.ee, www.eksl.ee

Esitage korteriühistule nõue ehk nõudekiri. Nõudest peab välja tulema, kellelt nõuate, kes nõuab, mis summat nõuab, mille alusel nõuab (õiguslik alus, mis kohustab nõude saajat nõuet tasuma), nõudja nõudeõigus, et just Teil on nõudeõigus (näiteks olete vara omanik, mis kahjustada sai). Märkige mõistlik maksetähtaeg ehk aeg, mille jooksul mõistliku asjaajamise korral korteriühistu saab nõude rahuldada. Nõude võite esitada e-postiga, sel juhul pange nõudekirjale digitaalne allkiri. Kindlasti saage nõude saaja kinnitus nõudekirja kättesaamise kohta.