Kahju- ja elukindlustus


Küsimus: Kas pesulas tekkinud kriimude korrastmine kasko arvelt suurendab ka edaspidiseid kaskomakseid?28.05.2019

Tere.
Avastasin (peale autopesu), et külgedele on tekkinud paar kriimu, ühel pool üks ja teisel pool kaks, kuna autol on peal ka kaskokindlustus siis kas nende eemaldamine võiks kasko alla minna, kas antud juhul tuleb tasuda ka omavastustus, kui jah siis kas iga kriimu kohta eraldi või kõik kokku?
Lisaks, kas sellise juhtumi puhul kasko kasutamine suurendab ka kaskomakseid, kuigi kahjustus ei ole enda süül tekitatud?

Vastus: Lauri Potsepp, juhatuse liige, Eesti Liikluskindlustuse Fond; Eesti Kindlustusseltside Liit, www.lkf.ee, www.eksl.ee

Tavaliselt on küll nii, et kui lepingu alusel on hüvitist makstud, siis on kindlustusmakse järgmisel aastal suurem. See, et kahju ei ole tekkinud kannatanu süül, ei oma tavaliselt tähendust.

Kuna selliste kriimude puhul on palju asjaolusid – kas tekkisid pesulas või olid enne, kas tegu on tavalise kulumisega või mitte jne jne, siis saan anda vaid soovituse – pöörduge kindlustusandja poole ja paluge kahju ära hinnata. Siis saate otsustada, kas lasete hüvitise eest selle korda teha või mitte.