Kahju- ja elukindlustus


Küsimus: Vead peale remonti - kes ja kui palju peab hüvitama?01.11.2011

Tere!

Minu auto (esiosa) oli kannataja osapool suve alguses toimunud avariis. Põhjustaja kindlustus tegi otsuse minu auto remontida. Kõik oli paar kuud kena. Nüüd aga vahetasin rehve talve omade vastu ning on näha, kuidas suvised on servadest tugevalt kulunud - ehk siis esisild vajaks reguleerimist.
Võtsin ühendust autot remontinud ettevõttega, kust kinnitati, et esisild kindlasti reguleeriti. Seega, on saanud esisild nii palju viga, et ta vajab uuesti ja uuesti reguleerimist, aga nüüd peaksin seda tegema juba oma raha eest. See ei võrdu ju kuidagi auto õnnetuse-eelse olukorra taastamisega?
Kas kuskil on mõni armas paragrahv, mis mind aitaks/toetaks esisilla remondi nõudmisel? Ja ega need kaks esirehvigi on ju hetkel minu kuludes, sest sõitmiseks nad enam ei kõlba.

Suur tänu vastuse eest juba ette!

Vastus: Lauri Potsepp, juhatuse liige, Eesti Liikluskindlustuse Fond; Eesti Kindlustusseltside Liit, www.lkf.ee, www.eksl.ee

Kindlustusandjal on kohustus hüvitada liiklusõnnetuse läbi tekkinud kahju.
Antud juhul on küsimus, kas kirjeldatud kahju tekkis liiklusõnnetuse läbi või on tegu tavapärase kulumisega. Kahju hüvitamiseks tuleb Teil tõendada, et kahju tekkis kõnealuse liiklusõnnetuse tagajärjel ja on põhjustatud sellest, et liiklusõnnetuse läbi kahjustada saanud sõidukit ei taastatud täielikult.