Kahju- ja elukindlustus


Küsimus: Autol on käsutamiskeeld, aga nõutakse ikka liikluskindlustust, kas see on korrektne?21.11.2011

Tere,
On tekkinud olukord, kus kohtutäitur on 2011.04 määranud "käsutamis keelu" autole. Nüüd olen saanud MTÜ Eesti Liikluskindlustuse Fond'ilt nõude selle kohta, et mul puudus perioodi 12.07.2011 - 10.08.2011 liikluskindlustus leping liikluskindlustuse seaduse §6 (2) alusel. Kas tõesti võib nõuda kui on piirang peal?

Vastus: Lauri Potsepp, juhatuse liige, Eesti Liikluskindlustuse Fond; Eesti Kindlustusseltside Liit, www.lkf.ee, www.eksl.ee

Igal liiklusregistris registreeritud sõidukil peab olema kehtiv liikluskindlustuse leping. Kui leping on sõlmimata, siis saadab Eesti Liikluskindlustuse Fond (LKF) sõiduki omanikule meeldetuletuse. Kui sõiduki omanik ei reageeri meeldetuletusele, peab sõiduki omanik tasuma LKFile kindlustusmakse aja eest, mil leping oli seadust rikkudes sõlmimata. Täpsemalt vt siit: http://www.lkf.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=159&Itemid=218&lang=et

Kohtutäituri määratud käsutamise keeld tähendab üldjuhul üksnes seda, et sõidukit ei tohi võõrandada, küll võib üldjuhul sõiduki omanik seda sõidukit kasutada. Seega ei vabasta üksnes käsutamise keeld sõiduki omanikku kindlustuslepingu sõlmimise kohustuse täitmisest.

Kui olete seisukohal, et Teile esitatud nõue on asjakohatu, esitage palun taotlus nõude tühistamiseks aadressile lkf@lkf.ee. LKf vaatab taotluse läbi ja annab oma otsusest Teile teada. Taotluses selgitage, mis asjaoludel on määratud käsutamise keeld, kas sõiduk on Teie valduses, kas sõidukit kasutatakse, mis põhjusel on kindlustusleping sõlmimata, miks Te ei reageerinud saadetud meeldetuletusele.