Kahju- ja elukindlustus


Küsimus: Kas jalakäijana liiklusõnnetusse sattununa on mul õigus taotleda kahjutasu?06.02.2012

Tere, sattusin mõned nädalad tagasi liiklusõnnetusse (jalakäijana) ning haiglasse pöördudes öeldi, et luu on puruks. Käisin seoses õnnetusega politseis avaldust andmas ning sealt öeldi, et minul, kui jalakäijal, peaks olema võimalik liikluskindlustusfondist kahjutasu saada. Kas te oskate öelda, kuhu peaksin pöörduma?

Vastus: Lauri Potsepp, juhatuse liige, Eesti Liikluskindlustuse Fond; Eesti Kindlustusseltside Liit, www.lkf.ee, www.eksl.ee

Sõidukile liikluskindlustuse kindlustuskaitse andnud kindlustusandjal on kohustus hüvitada jalakäijale liiklusõnnetuse läbi tekkinud kahju. Eesti Liikluskindlustuse Fondil on kohustus kahju hüvitada, kui kahju põhjustati sõidukiga, millel ei olnud liikluskindlustuse lepingut või kui liiklusõnnetuse põhjustanud sõidukit ei õnnestu tuvastada.

Kui Te teate kahju põhjustanud sõiduki registreerimismärki, siis saate kindlustusandja teada siintoodud päringu abil, vt https://vs.lkf.ee/pls/xlk/SYSADM.LK_INFOKESKUS_PKT.kindlustuskate?plang=EST.

Kui Te ei tea kahju põhjustanud sõidukit, siis pöörduge kahju hüvitamiseks Eesti Liikluskindlustuse Fondi poole, tel 667 1800, e-post: lkf@lkf.ee.