Kahju- ja elukindlustus


Küsimus: Mida teha kui ma ei ole nõus kindlustuse otsusega?17.02.2012

Probleem siis selline, et minu autoga sõitis minu ema (kes on ka kasutjana dokumentides kirjas). Metsa teel tuli talle vastu teine auto, ema jäi ilusti seisma, lootes, et teine juht sõidab/tagurdab ennast taskusse (tasku oli siis teisele autole lähemal). Teise auto juht aga märkas seisvat autot liiga hilja ja libises pidurid plokkis minu autole otsa. Tee on kitsas ja kuna ei tahetud terve küla liiklust kinni panna (teise auto juht naabrinaine), sai siis kokku lepitud, et viivad autod koju ja teatavad kindlustusse. Koju jõudes otsustas aga naabrinaine, et ta ei olegi süüdi ja nii ta oma kindlustusele kirjutaski "Tee on kitsas ja kaks autot ei mahu kõrvuti teele, avarii oli paratamatu".
Nüüd teatas kindlustus et hüvitatakse ainult pool minu kahjust või kui raha välja võtan, siis isegi poolt mitte. Mina selle otsusega nõus ei ole. Mida ma nüüd tegema peaksin ja kelle poole pöörduma?

Vastus: Lauri Potsepp, juhatuse liige, Eesti Liikluskindlustuse Fond; Eesti Kindlustusseltside Liit, www.lkf.ee, www.eksl.ee

Kui Te ei ole rahul kindlustusandja otsusega, siis palun pöörduge esmalt kindlustusandja poole. Selgitage kindlustusandjale oma argumente ja püüdke kindlustusandjaga kokkuleppele jõuda.

Kui Teil ei õnnestu kindlustusandjaga kokkuleppele jõuda ja jääte oma seisukoha juurde, siis saate kindlustusandja otsuse vaidlustada kindlustuse vaidluskomisjonis. Asja läbivaatamine kindlustuse vaidluskomisjonis on Teile tasuta. Vaidluskomisjonile kaebuse esitamine ja muud üksikasjad vt http://www.lkf.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=147&Itemid=204&lang=et