Kahju- ja elukindlustus


Küsimus: Kas mõlgid uksel lähevad kaskokindlustusega korda tegemisele?02.04.2012

Tere
Autol on kasko kindlustus. Avastasin alles hiljuti, et mõlemal juhipoolsel uksel on kõvad kriimud sees, pigem ikka lätakate moodi - kas parklas vastu taotud või toidukärud vastu lükatud. Kas sellises asjas on mul õigus pöörduda kindlustuse poole, maksta omavastutus ja kas on võimalik mul nõuda selle kordategemist. Maksan iga kuu kindlustusmakset üle 150 euro ja kasutanud olen 4 aasta jooksul seda vaid ühel korral seoses klaasi vahetusega.
tänan

Vastus: Lauri Potsepp, juhatuse liige, Eesti Liikluskindlustuse Fond; Eesti Kindlustusseltside Liit, www.lkf.ee, www.eksl.ee

Tavaliselt kuuluvad Teie kirjeldatud kahjud sõidukikindlustuse lepingu alusel hüvitamisele. On tavaline, et kindlustuslepingus on kokku lepitud omavastutus iga kindlustusjuhtumi kohta, st kui toimunud on mitu kindlustusjuhtumit (mitu erinevat juhtumit, kus sõiduk kahjustada sai), siis rakendatakse ka mitut omavastutust.

Kindlustusandja hüvitab kahju konkreetse kindlustuslepingu ja selle tingimuste järgi. Pöörduge kindlustusandja poole kahju hüvitamise nõudega.

Asjaolud, kui pika aja jooksul olete kindlustusmakset tasunud, kui palju olete kindlustusmakset tasunud ja kui palju kahjusid Teile varem hüvitatud on, ei oma tähendust uue kahju hüvitamisel.