Kahju- ja elukindlustus


Küsimus: Kuidas saan teha liikluskindlustuse registeerimata sõidukile?17.05.2012

Ostsin eelmisel sügisel Soome Vabariigist auto, Eestisse tuues ilmnes sõidukil rike ja autot ei kasutanud talv läbi. Nüüd on auto iseenesest korras, aga probleem on selles, et Soome liiklusregistrist on see auto juba kustutatud, ka kehtivat Soome poolset liikluskindustust tal enam pole.

Kuidas ma saaksin selle auto nüüd Eestis legaliseerida, sest ilma liikluskindustuseta ei ole mul ei tänavale ega ülevaatusele temaga asja...see tähendab, et ma ei saa ka ARK-i esmasele ülevaatusele teda ju viia?

Vastus: Lauri Potsepp, juhatuse liige, Eesti Liikluskindlustuse Fond; Eesti Kindlustusseltside Liit, www.lkf.ee, www.eksl.ee

Liikluskindlustuse lepingu sõlmimiseks ja poliisi saamiseks peab sõiduk olema liiklusregistris registreeritud. Registreerimata sõidukile liikluskindlustust teha ei saa. Kui sõiduk on liiklusregistris registreerimata, siis sõidukiga teel liigelda ei tohi. Samuti ei tohi liigelda registreeritud sõidukiga, mille suhtes ei ole kehtivat liikluskindlustuse poliisi.

Kui sõiduk on liiklusregistris registreerimata ja registreerimiseks tuleb sõiduk Maanteeameti liiklusregistri büroos (endise nimega ARK) ette näidata, siis tuleb sõiduk näiteks treileril Maanteeameti liiklusregistri büroosse toimetada.