Kahju- ja elukindlustus


Küsimus: Kui ma ei nõustu kindlustusfirma hinnanguga auto väärtuse kohta, kas siis saan selle kuidagi vaidlustada?15.08.2012

Tere,

Kui ma ei ole nõus oma sõiduki väärtuse hinnanguga, mis kindlustusfirma mulle välja pakkus.
Kas ma võin veel kuskilt mujal lasta auto hinnata või siin ei ole rohkem midagi teha, ainult esitada kaebus vaidluskomisjonile?

Tänan vastuse eest!
Lugupidamisega

Vastus: Lauri Potsepp, juhatuse liige, Eesti Liikluskindlustuse Fond; Eesti Kindlustusseltside Liit, www.lkf.ee, www.eksl.ee

Enne kaebuse esitamist vaidluskomisjoni tuleb kindlustusandjaga läbi rääkida. Kindlustusandjalt on mõistlik küsida selgitusi, millele tuginedes kindlustusandja sõiduki väärtust hindas. Samuti tuleb läbirääkimiste käigus esitada omapoolsed argumendid, s.h millele tuginete oma arvamuses.

Ka vaidluskomisjonile tuleb esitada omapoolsed tõendid. Sõiduki väärtuse üle käivates vaidlustes on tavaline, et klient esitab tõendina sõiduki väärtuse hinnangu kolmandalt isikult.

Kokkuvõttes, kui läbirääkimised kindlustusandjaga muul viisil ei õnnestu, tellige omapoolne sõiduki väärtuse hinnang ja rääkige kindlustusandjaga läbi. Kui ka need läbirääkimised kokkuleppeni ei vii, siis pöörduge vaidluskomisjoni.