Kahju- ja elukindlustus


Küsimus: Kas liikluskindlustus kompenseerib kui kaamera ülesvõte näitab, et parklas sõitis auto külge, kuid süüdlase numbrit ei saa tuvastada?15.01.2013

Tere
Maja juures parklas sõitis auto teisele pargitud autole sisse ja lahkus sündmuskohalt. Meil on kaamerad, kus on näha, et auto sõites (manööverdades) sõitis seisvale autole sisse. Auto numbrit ei saa tuvastada. Politseis on sündmus registreeritud. Kas liikluskindlustus peab kompenseerima. Mida teha, et kindlustus korvaks kahju?

Vastus: Lauri Potsepp, juhatuse liige, Eesti Liikluskindlustuse Fond; Eesti Kindlustusseltside Liit, www.lkf.ee, www.eksl.ee

Liikluskindlustuse kindlustusandjal ega Eesti Liikluskindlustuse Fondil ei ole kohustust hüvitada tuvastamata sõiduki tekitatud kahju, kui kahju seisneb üksnes teise sõiduki kahjustumises või hävimises. Sellise kahju hüvitamist saab nõuda üksnes vabatahtliku sõidukikindlustuse lepingu alusel.

Liikluskindlustuse seaduse kohaselt hüvitab Eesti Liikluskindlustuse Fond tavaliselt tuvastamata jäänud sõidukiga tekkinud kahju, kuid liikluskindlustuse seaduse § 44 lõike 3 punkti 7 kohaselt ei hüvitata tundmatuks jäänud sõiduki poolt teisele sõidukile tekitatud kahju.