Äriõigus


Küsimus: Kas endine rentnik (endine tööandja) saab rendilepingu jätkamise/ülevõtmise eest minult tasu küsida?03.10.2014

Tere
Olin eelnevalt alluvana tööl autopesulas. Siis pool aastat hiljem öeldi mulle, et firma lõpetab tegevuse. Pakkusin siis ise, et soovin selle rendilepingu endale võtta ja tegin oma OÜ, kuna asukoht ja ruumid on korralikud. Küsimus siis selline, kas endine rentnik saab minu käest raha küsida selle eest, et ta rendilepingu mulle üle annab, mitte selle firma nime all, mis ta eelnevalt oli, vaid tegin uue firma. Ta ju ei müünud mulle firmat. Loodan et ma asja nüüd väga keeruliselt ei kirjutanud.

Vastus: Keijo Lindeberg_, juhtivpartner/vandeadvokaat, Advokaadibüroo LMP, www.lmp.ee

Soovitan Teil võtta ühendust rendileandjaga ja uurida rendilepingu ülevõtmise (uue rendilepingu sõlmimise) võimaluste käest otse temalt. Kui aga rendileping kehtib ning lähiajal ei lõppe, siis saab rendilepingu ülevõtmine toimuda üksnes kõigi osapoolte nõusolekul. Ehk kui praegune rentnik nõuab selle eest Teilt tasu, siis põhimõtteliselt on see võimalik - praegusel rentnikul puudub kohustus leping Teile üle anda ja ta võib selle eest nõuda tasu.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, pöörduge julgelt Advokaadibüroo LMP poole kas telefoni teel 7 300 400 või e-posti aadressil: info@lmp.ee.


Keijo Lindeberg
Advokaadibüroo LMP
juhtivpartner/vandeadvokaat

Tallinn | Tartu | Valga
Tel: 7 300 400
E-post: info@lmp.ee
www.lmp.ee