Äriõigus


Küsimus: Kas ma pean osaühingu likvideerijale esitama uuesti oma maksmata palga võlanõude?06.11.2014

Tere
Üks osaühing on mulle võlgu palgaraha juba mitu aastat. Sai käidud ka TVK-s ning firma kaotas vaidluse. Esitasin avalduse ka kohtutäiturile aga ei midagi. Nüüd on asi jõudnud niikaugele, et firmajuht on läbi kohtu sunnitud firma likvideerima, kuna tegevus puudub paar aastat, ollakse töölistele võlgu, aastaaruanded esitamata, omakapital väiksem kui minu palganõue, varasid ei ole (kohtutäitur pangakontod arestinud). Küsimus selline, et kas ma pean likvideerijale (firma omanikule) esitama uuesti mingis formaadis oma võlanõude või ei? Kui ma ei esita, siis kas ta võib firma lihtsalt likvideerida ilma pankroti väljakuulutamata? Ilma pankroti väljakuulutamata kaotaksin ma õiguse töötukassa hüvitisele.

Vastus: Keijo Lindeberg_, juhtivpartner/vandeadvokaat, Advokaadibüroo LMP, www.lmp.ee

Olukorras, kus kohustused ületavad vara, pole likvideerimine võimalik ja tuleb alustada pankrotimenetlust. Kui likvideerimismenetlust on alustatud, siis tuleb selle kohta avaldada ka teade https://www.ametlikudteadaanded.ee ning võlausaldajatel tuleb esitada oma nõuded 4 kuu jooksul alates teate avaldamisest.

Asjaolusid arvestades on Teil aga kõige mõistlikum esitada ise kohtusse tööandaja vastu pankrotiavaldus. Töötaja poolt tööandja vastu pankrotiavalduse esitamisel tööõigussuhtest tuleneva nõude alusel tasutakse riigilõivu kõigest 10 eurot ning see võimaldab Teil ilmselt kõige kiiremini hüvitise kätte saada.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, pöörduge julgelt Advokaadibüroo LMP poole kas telefoni teel 7 300 400 või e-posti aadressil: info@lmp.ee.


Keijo Lindeberg
Advokaadibüroo LMP
juhtivpartner/vandeadvokaat

Tallinn | Tartu | Valga
Tel: 7 300 400
E-post: info@lmp.ee
www.lmp.ee