Äriõigus


Küsimus: Kas äriühingut saab veel päästa sundlõpetamisest kui sundlõpetamise teade on avaldatud Ametlikes Teadaannetes?17.12.2014

Kui äriühingu kohta on avaldatud kustutamishoiatus ja seejärel ka sundlõpetamisteade Ametlikes Teadaannetes, kuna majandusaasta aruanne esitamata ja põhjendamata mitte-esitamine, siis kas äriühingul on võimalik veel pääseda sundlõpetamisest, kui esitab vastavad aruanded ja põhjendused? Missuguseid põhjendusi aktsepteeritakse üldse?

Vastus: Keijo Lindeberg_, juhtivpartner/vandeadvokaat, Advokaadibüroo LMP, www.lmp.ee

Sundlõpetamine jõustub kohtumäärusega. Äriseadustiku § 60 lg 3 alusel on äriühingul alates sundlõpetamisteate Ametlikes Teadaannetes avaldamisest aega 6 kuud, et esitada registripidajale majandusaasta aruanne ja põhjendused. Seega on äriühingul veel võimalus pääseda sundlõpetamisest majandusaasta aruande ja põhjenduste esitamisega. Kokkuvõttes tuleks esimesel võimalusel esitada majandusaasta aruanne ja samuti esitada registripidajale põhjendused, miks aruannet varem ei esitatud.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, pöörduge julgelt Advokaadibüroo LMP poole kas telefoni teel 62 52 000 või e-posti aadressil: info@lmp.ee.


Keijo Lindeberg
Advokaadibüroo LMP
juhtivpartner/vandeadvokaat

Tallinn | Tartu | Valga
Tel: 62 52 000
E-post: info@lmp.ee
www.lmp.ee