Äriõigus


Küsimus: Kas (näiteks isehakanud fotograaf) võib avalikult oma teenust pakkuda, kui see tegevus ei ole kuskil registreerinud?31.03.2014

Tere!
Soovin teada, kas inimene võib enda teenust (näiteks isehakanud fotograaf pakub fotosessiooni) raha eest avalikult internetis pakkuda, kui ta pole enda tegevust eelnevalt kuskil registreerinud? Kas on ka mingi erinevus, kui inimene pakub enda teenust küll avalikult internetis aga ei küsi selle eest avalikult raha, samas on aga ilmselge, et tasuta see töö ei ole?

Vastus: Tanel Melk, partner/jurist, Advokaadibüroo LMP OÜ, www.lmp.ee

Üldjuhul on selline tegevus lubatud, kuid teatud tegevuste puhul on sellega tegelemiseks vajalik eelnev luba ja/või registreering majandustegevuse registris. Samuti on mõningate teenuste puhul esitatud nõuded teenuse pakkumise kohale. Fotograafidel pole registreeringut vaja. Samas võib sellise teenuse pakkumine tuua kaasa maksukohustusi, eelkõige tulumaksu tasumise kohustuse.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, pöörduge julgelt Advokaadibüroo LMP poole kas telefoni teel 7 300 400 või e-posti aadressil: info@lmp.ee.


Tanel Melk
Advokaadibüroo LMP
partner/jurist

Tallinn & Tartu
Tel: 7 300 400
E-post: info@lmp.ee
www.lmp.ee