Äriõigus


Küsimus: Kas OÜ ainuosanik peab endaga sõlmima ka mingi juhatuse liikme lepingu või piisab üksnes tasu ülekandmisest pangakontole?08.04.2014

Tere!
Olen ainuosanik ja ainuke juhatuse liige. Sooviksin nüüd endale ka OÜ-st sissetulekut saada. Seda aga juhatuse liikme tasu vormis. Nagu mulle soovitati, ei pea ma säärases "ühemeheettevõttes" kirjalikku käsunduslepingut vormistama, vaid piisab ainult tasu maksmise otsusest.
Kas säärane otsus peab aga kajastuma kuskil kirjalikus vormis, või piisab lihtsalt nt igakuisest pangaülekandest enda arvele selgitusega juhatuse liikme tasu? NB! Tegu pole suure summaga arvestades töö mahtu (juhatuse liikme töömaht siis!) + ettevõtte käivet.

Tänades,

Vastus: Keijo Lindeberg_, juhtivpartner/vandeadvokaat, Advokaadibüroo LMP, www.lmp.ee

Soovitan vormistada kirjaliku ainuosaniku otsuse juhatusele (ehk Teile) tasu maksmise kohta (otsuse tekst ei pea olema pikk). Selle otsuse alusel arvestab Teie raamatupidaja ka väljamaksmisele kuuluva summa ning tasu pealt makstavate maksude suuruse.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, pöörduge julgelt Advokaadibüroo LMP poole kas telefoni teel 7 300 400 või e-posti aadressil: info@lmp.ee.


Keijo Lindeberg
Advokaadibüroo LMP
juhtivpartner/vandeadvokaat

Tallinn & Tartu
Tel: 7 300 400
E-post: info@lmp.ee
www.lmp.ee