Asjaõigus


Küsimus: Mida teha, kui tahan elukaaslasest lahku mina, kuid oleme korterile koos võtnud laenu, tahan maksmisest ka vabaneda?15.05.2015

Elukaaslasega on kunagi võetud kodulaen, tema siis põhilaenaja, mina kaaslaenaja, mina maksan pikemat aega laenu. Mis saab siis, kui soovime lahku minna, millised võimalused oleks? Mina soovin korterist lahkuda, mees mitte, kuid mina maksan. Keeruliseks teeb asja veel see, et korteril on kinnistu keelumärge, sest mehe eksnaine nõuab alimente ja on tekkinud võlg. Soovin lahku minna ja oma elu elada, kuid ei tea mida teha, sest korterit müüa ei saa, kui lahkuksin, laenu pean ikka maksma, mis minu osaga saab.

Vastus: Piret Pallo, vandeadvokaat, Advokaadibüroo LMP, www.lmp.ee

Hea küsija!

Esmalt soovitaksin pöörduda Teil panga poole ning uurida, mis võimalused on teil lepingust vabanemiseks ehk kas Teie elukaaslane saaks üksinda laenulepingu nö üle võtta ning jääda üksinda laenumakseid tasuma.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, pöörduge julgelt Advokaadibüroo LMP poole kas telefoni teel 7 300 400 või e-posti aadressil: info@lmp.ee.

Lugupidamisega

Piret Pallo
Advokaadibüroo LMP
vandeadvokaat

Tallinn | Tartu | Valga
Tel: 7 300 400
E-post: info@lmp.ee
www.lmp.ee