Asjaõigus


Küsimus: Kas saan üüriraha endale või pean teistega jagama, kui üürin välja nelja korteriga maja mulle kuuluva nö mõttelise neljandiku?15.05.2015

Tere!
Elan nelja korteriga majas, mis on kaasomandis, st jaotatud neljaks mõtteliseks osaks. Mulle kuulub üks korter ehk neljandik. Sügisest on plaanis korter välja üürida. Olen aru saanud, et mul on õigus seda teha, juhul kui teised kaasomanikud annavad selleks oma nõusoleku. Küsimus on aga, mis saab üürirahast. Kas ka see peab minema seaduse järgi nelja vahel jagamisele? Või äkki oleks siiski võimalik sõlmida (kirjalik) kokkulepe, et see jääks mulle kui väljaüüritava pinna (1/4) omanikule.
Ette tänades

Vastus: Piret Pallo, vandeadvokaat, Advokaadibüroo LMP, www.lmp.ee

Vastavalt AÕS § 71 lg 2-le kuulub kaasomanikule tema osale vastav osa ühisest asjast saadavast kasust, kui kaasomanike kokkuleppega ei nähta ette teisiti. Seega, kokkuleppeliselt saate seda muuta.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, pöörduge julgelt Advokaadibüroo LMP poole kas telefoni teel 7 300 400 või e-posti aadressil: info@lmp.ee.

Lugupidamisega

Piret Pallo
Advokaadibüroo LMP
vandeadvokaat

Tallinn | Tartu | Valga
Tel: 7 300 400
E-post: info@lmp.ee
www.lmp.ee