Asjaõigus


Küsimus: Mida täpsemalt tähendab ainukasutus kaasomandis oleva kinnistu kasutamise korra puhul?26.04.2016

Tere,
Mida täpsemalt tähendab ainukasutus kaasomandis oleva kinnistu kasutamise korra puhul? Tegemist ridaelamuga ja seda ümbritsev kinnistu kasutuskord on notariaalselt jagatud ja kinnituatud. Kas see tähendab, et korteriomandi juurde ainukasutusse kuuluvat mõttelist osa maatükist võib korteriomandi omanik kasutada ja vallata oma suva järgi nii nagu tahab, sh naabritega arvestamata? Näiteks haljastada enda soovi järgi, eraldada maatükk teiste omast hekiga, mitte osaleda ühisniitmises, kuigi ülejäänud ühistu liikmed seda siiski soovivad jne.

Vastus: Piret Pallo, vandeadvokaat, Advokaadibüroo LMP, www.lmp.ee

Üldiselt peavad kaasomanikud mõttelise osa kasutamisel, valdamisel ja käsutamisel arvestama teiste kaasomanike huvidega. Teile täpse vastuse andmiseks tuleks analüüsida ja tõlgendada kaasomanike vahel sõlmitud kasutuskorra kokkulepet. Kokkuleppes peaks olema kindlaks määratud, millised õigused kaasomanikel seoses ainukasutusse kuuluvate osadega on.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, pöörduge julgelt Advokaadibüroo LMP poole kas telefoni teel 7 300 400 või e-posti aadressil: info@lmp.ee.

Lugupidamisega

Piret Pallo
Advokaadibüroo LMP
vandeadvokaat

Tallinn | Tartu | Valga
Tel: 7 300 400
E-post: info@lmp.ee
www.lmp.ee