Asjaõigus


Küsimus: Kas maja müümisel saab juurdeehituse osa eest raha selle ehitaja või kõik majaomanikud?28.11.2016

Tere!
Tekkis probleem maja mõtteliste osade reaalosadeks vormistamisega, kuna üks omanikke on teinud juurdeehituse (ühe toa), mis suurendaks veidi tema reaalosa ja vähendaks naabri oma. Mingist kompensatsioonist ta ei taha kuulda. Sel juhul, kui asi lahendataks kohtus, pandaks maja sundmüüki. Kas aga sundmüügiga jaguneb juurdeehituse müügist saadav tulu proportsionaalselt kõigi omanike vahel või saab selle ikkagi see omanik, kes rahastas ja kel on olemas seda tõendavad dokumendid?

Vastus: Piret Pallo, vandeadvokaat, Advokaadibüroo LMP, www.lmp.ee

Kaasomandi arvelt tehtud juurdeehituse eest on õigus nõuda teistel korteriomanikel hüvitist vastavalt kaotatud kaasomandi osale.

Kui juurdeehituse teinud korteriomanik ei ole nõus hüvitist maksma, on võimalik seda välja nõuda kohtu kaudu. Korteri müügist saadavat tulu, mis tuleneb juurdeehitusest, ei ole võimalik jaotada teiste korteriomanike vahel.

Juhul, kui vajate antud küsimuse lahendamiseks täiendavalt nõu või tekib täiendavaid küsimusi, pöörduge julgelt Advokaadibüroo LMP poole kas telefoni teel 7 300 400 või e-posti aadressil: info@lmp.ee.

Lugupidamisega

Piret Pallo
Advokaadibüroo LMP
vandeadvokaat

Tallinn | Tartu | Valga
Tel: 7 300 400
E-post: info@lmp.ee
www.lmp.ee