Korteriomandiõigus


Küsimus: Mida teha kui naabri veetorud vee kasutamisel müra tekitavad?17.10.2014

Tere! Mul on selline probleem, et kui alumine naaber kasutab sooja vett, tekib torustikku meeletu ragin/müra. Teistel samas püstakus olevatel korteritel sellist probleemi ei ole. Tõenäoliselt on tegemist vigase kraaniga. Tekkiv müra on aga niivõrd suur, et selle igakordsel tekkimisel ma lausa ehmatan. Korteriomanik tekkivas müras probleemi ei näe ja ütles, et temal puudub vajadus asjaga tegeleda.
Milline oleks korteriühistu roll ja võimalused antud probleemi lahendamisel? Kui korteriühistu probleemiga ei tegele, siis kuhu peaksin abi saamiseks pöörduma?

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, korteriühistu roll Teie kirjeldatud olukorras on probleemi põhjus välja selgitada (vt korteriühistuseaduse paragrahv 2 lõige 1 ja korteriomandiseaduse paragrahv 15 lõige 5 punkt 2) ning viga kõrvaldada. Kui korteriühistu oma seadusest tulenevat kohustust ei täida, siis on Teil endal õigus tegeleda probleemi lahendamisega (vt korteriomandiseaduse paragrahv 15 lõige 2), ning nõuda sellega seotud kulud sisse korteriühistult.

Tervitades,
Andry Krass
Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ