Korteriomandiõigus


Küsimus: Mida teha kui ülemised naabrid pidevalt uputavad?20.12.2014

Mure on selles, et meil pidevalt tilgub laest vett. On tilkunud nii koridoris (vähemalt 5 korda, arvatavasti rohkem) ja väga tihti tilgub vannitoa laest (vähemalt 15 korda). Oleme käinud ülemiste naabritega rääkimas, nemad väidavad, et neilt ei saa seda tulla kuigi on näha, et neil põrand on märg ja kõik torud lekivad ja ka segisti lekib. Rääkisime ka ühistule. Ühistu käis vaatamas üleval ja ütles et jah ülemistel naabritel on lekked ja sellepärast tilgub meil laest vett aga ülemistel naabritel ei ole raha, et torusid parandada ja leket peatada. Küsimus selles, et mida edasi teha? On väga kurnav see olukord. Hetkelgi tilgub lihtsalt vannitoa laest vett. Kuna ülemised naabrit armastavad väga alkoholi ning vägivalda ja ei ole just kõige puhtamate elukommetega inimesed ei oska mina midagi enam ette võtta. Loodan, et saan siit abi. Kas tõesti ühistu ei pea midagi ette võtma? Vannitoa remont valmis eelmisel aastal ja lihtsalt nii kahju on vaadata kuidas see hävitatakse. Hetkel teeme ka teistes tubades remonti ja elame hirmus millal vannitoalagi lihtsalt alla kukub. Loodan et saan siit mingit abi.

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, korteriomandiseaduse paragrahv 15 lõige 5 kohaselt vastutab elamu veetorustiku korrasoleku eest korteriühistu sõltumata sellest, kas veetorustik asub korteri reaalosas või mitte.
Kui korteriühistu oma kohustust, veetorustik ära parandada, ei täida, ning Teil tekib selle tagajärjel kahju, siis on Teil õigus nõuda korteriühistult kahju hüvitamist.

Tervitades,
Andry Krass
Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ