Korteriomandiõigus


Küsimus: Mida teha, kui oleme teatanud korteriühistu juhatusest tagasiastumisest, kuid ühistu ei võta uute valmimiseks midagi ette?03.09.2015

Korteriühistut juhib 2-liikmeline juhatus, oleme mõlemad andnud avalduse juunis toimunud koosolekul juhatusest lahkumiseks. Kuna kedagi asemele polnud, andsime tähtaja septembrini, et otsida kedagi asemele.
Ilmselt arvatakse, et siiski oleme edasi ja keegi pole midagi ette võtnud. Kuidas edasi, kas meie peame otsima enda asemele inimesed, kutsuma kokku koosoleku, millised on sammud, kuna tõesti enam jätkata ei soovi.

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere,
korteriühistu juhatuse volituste tähtaeg on sätestatud korteriühistu põhikirjas, ning tähtaja saabudes lõpevad juhatuse volitused automaatselt (ilma vastava registrikandeta).
Olukorras, kus te ei ole enam korteriühistu juhatuse liikmed, ei ole Teil ka vajadust korteriühistule tähtaegu määrata, piisab, kui informeerite mittetulundusühingute registrit enda volituste lõppemisest.
Korteriühistu jaoks võib juhatuse liikmete mittevalimine lõppeda kõige halvemal juhul sundlikvideerimisega tsiviilseadustiku üldosa seaduse paragrahv 40 lg 5 alusel.

Tervitades,
Andry Krass, MAL
Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ