Korteriomandiõigus


Küsimus: Kas kõik majaelanikud peavad tulema notarisse või on ka teisi võimalusi nõusoleku vormistamiseks, kui tahan korterit keldrisse laiendada?05.02.2017

Sooviksin oma korterit laiendada keldrikorrusele. Kas olen õigesti aru saanud, et kõigepealt on vaja projekteerimistingimusi, seejärel teha projekt, taotleda ehitusluba ja siis majaelanike notariaalselt kinnitatud nõusolek. Kas kõik majaelanikud peavad tulema notarisse kohale või on nõusoleku sõlmimiseks ka teisi võimalusi?
Kas projekt tuleb teha kindlasti enne majaelanikelt nõusoleku saamist ja see on aluseks nõusoleku vormistamisel?
Kas allkirju nõusoleku kohta võib koguda projektile, olen kuulnud, et mõned on nii teinud?

Tänud vastamast!

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, korteriomandi laiendamiseks on vajalik teha vastav muudatus kinnistusregistris, mille eelduseks on korteriomanikevahelise notariaalselt tõestatud lepingu sõlmimine.

Lihtkirjaliku kooskõlastusega (projekti ja ehitusloa alusel) saab korteri andmeid muuta ehitusregistris, mille sissekanne ei ole aga kinnistusregistrile ja teistele korteriomanikele korteriandmete muutmise nõude esitamisel, siduv.

Tervitades,
Andry Krass
Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ