Korteriomandiõigus


Küsimus: Kas korteriühistul on õigus tellida projekt kui üks on vastu 3 poolt?26.08.2017

Tere!
Korteriühistu koosneb 2 majast 1-majas on 4 korterit ja teines- majas 3 korterit( kokku on 7 korterit).Maja, kus on 4 korterit on aasta aega korjanud remondifondi raha. Nüüd on soov alustada esimese sammuna soojustamise projekti tellimisega. Esimene küsimus, kõik 7 korteri omanikud peavad andma allkirja, et on nõus projektiga?
2)Või ainult selle maja omanikud (4 korterit), kes on korjanud raha?
3)Kuidas toimida, maja kus on korjatud remondifondi raha 4 korterist on poolt 3 korterit ja üks korter vastu?

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, korteriühistu sisest suhet reguleerib korteriühistu põhikiri. Juhul, kui korteriühistu põhikiri küsimuses kirjeldatud olukorda ei reguleeri, siis tuleb lähtuda korteriühistuseaduse ja mittetulundusühingute seaduse regulatsioonist. Eelviidatud seaduste kohaselt otsustatakse projekti tellimise üle korteriühistu üldkoosolekul, kus osalevad mõlema maja korteriomanikud. Otsus on vastu võetud, kui selle poolt hääletab üle poole koosolekul osalevatest korteriomanikest. Sarnaselt tuleks lahendada ka remondifondi kasutamise küsimus.

Tervitades,
Andry Krass
Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ