Korteriomandiõigus


Küsimus: Kas pean kooskõlastama korteri müügi KÜ-ga ja et juhatus saaks ostjat valida?19.05.2018

Tere. Mul tekkis küsimus seoses oma korteri müügiga. Nimelt leidsin oma korterile kindla ostja, panin notari juurde aja kirja ning nüüd andsin teada telefoni teel korteriühistu esinaisele, et nädala pärast on notari aeg kinni pandud ning müün korteri maha. Et kui kõik läheb plaanipäraselt, tuleb elama üks neiu, nime ma ei öelnud. Mulle öeldi, et oleksin pidanud nendega arutama kes on uus omanik ja nendega arutama kes sinna valida. Küsis ka nime kes see on. Kas ma siis ise ei saa otsustada kellele müüa oma korter? Pean ma tõesti KÜ luba küsima?
Ütlesin, et kui on tehing tehtud, siis annan teada uue omaniku nime. Enne pole ju midagi kindlat. Kas mul on õigus nii teha, et annan teada uue omaniku nime pärast lepingu sõlmimist notari juures.
Vastust oodates

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, korteriomandiga seotud tehingute tegemisel, kui sellega ei kaasne olemasoleva kaasomandi osa muutmine, ei vaja korteriomanik korteriühistu ega ka teiste korteriomanike kooskõlastust. Samuti ei kohaldata korteriomandi müümisel kinnisasja kaasomaniku ostueesõigust.

Tervitades,
Andry Krass
Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ