Korteriomandiõigus


Küsimus: Kas KÜ tohib katkestada koostöö kui ettevõttel puudub MTR registreering?13.09.2018

Tere!
Kas ühe-kahemehefirma, kes tegeleb remonditöödega, nt torutööd, radiaatorite vahetus jms., peab omama MTR registreeringut? Kui registrisse ei ole kantud, kas on põhjust keelduda temaga koostööst? Kui juhtub midagi, kas KÜ juhatus vastutab, kuna "ei uurinud piisavalt tausta", või kehtib ikkagi leping ja antud garantii? Sisestasin prooviks ka suuremate ehitusfirmade nimesid ja nii mõnelgi registreering puudus. Selgitage palun seda teemat veidi lahti.

Tänan

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, MTR-i registreeringu puudumisele viidates saab lepingu lõpetada üksnes juhul, kui MTR-i registreering on töövõtja lepinguline kohustus.

MTR-i registreering on vabatahtlik. Selle eesmärgiks on ettevõtja pädevuse tõendamine, kuid 2015 aastal jõustunud EhS kohaselt võib ettevõtja ise valida, millisel viisil ta seda teeb. Näiteks on seda võimalik tõendada ka töötajate kutsetunnistuste või varasema töökogemuse kaudu.

Tervitades,
Andry Krass
Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ