Korteriomandiõigus


Küsimus: Kas korteriühistu tohib osa elektriarvest tasuda olemasolevate varude arvelt?21.01.2022

Tere. Detsembrikuu elektriarve ühistule kütte eest on kosmiline. Kas ühistul on õigus osaliselt see arve jätta liikmetele edastamata. Et näiteks küttearve EE-lt oli 3350.- Makseteks edastatakse sellest ainult näiteks 1500.- Ülejäänud summa kaetakse ühistu arvele kogutud rahast.

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, ainult selle alusel, et arve on suur, korteriühistu juhtkond muutuseid teha ei saa. Selle küsimuste üle otsustab korteriomanike üldkoosolek, mis võib mh otsustada, et korteriomanike igakuiste maksete suurus ei lähtu tegelikust korteriühistu kuludest antud perioodil, vaid majanduskavas sätestatud summadest.

Korteriühistu maksevõimelisuse eest vastutab juhatus, mis peab juhul, kui majandusaasta jooksul ilmneb, et kehtestatud majanduskava ei taga korteriomandite valitsemist ja korteriühistu püsivat maksevõimelisust, kokku kutsuma erakorralise üldkoosoleku uue majanduskava kehtestamiseks.

Lugupidamisega, Andry Krass
Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ