Korteriomandiõigus


Küsimus: Kas see on korrektne et võlgnevuste likvideerimiseks makstakse nendele kes on maksnud, osaliselt raha tagasi?12.02.2024

KÜ raamatupidamises ja juhtimises valitses segadus. Kord arveid saadeti kord mitte. Mingil hetkel selgus, et üle poole liikmetest on ühistule võlgu? Uus juhatus hakkas olukorda lahendama järgmiselt, et võttis aluseks ühe liikme /kellel olla kolme aasta tagune osaline võlg/nn. võla ja tagastas selle summa teistele liikmetele või üürnikele maksega nende pangakontodele? Vastav summa suurus sõltus iga liikme erinevast nn. võlast.
Kas sellist otsust saab üldse üks inimene /juhatus/ vastu võtta ja kas sellega ei kaasne teistele täiendav tulumaksu kohustus?

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, tulumaksu kohustust sellega ei kaasne, kuid arvestama peab, et sellise sammu peab heaks kiitma korteriomanike üldkoosolek. Vastav alus on mittetulundusühingute seaduse § 19 lg 1 p 5.

Lugupidamisega,
Andry Krass
Eesti Omanike Keskliit