Korteriomandiõigus


Küsimus: Kas vaidlustatud üldkoosoleku otsused saab uue koosolekuga kinnitada?05.01.2012

Korteriühistu üldkoosolekul otsustati vana juhatus tagasi kutsuda ja määrati uus. Üldkoosoleku pädevus vaidlustati kohtus. Kui nüüd teha uus üldkoosolek ja panna päevakorrapunktiks ainult: ...toimunud üldkoosoleku otsuste kinnitamine (mitte ei kirjuta kõiki punkte eraldi välja, st vana juhatuse tagasi kutsumine, uue juhatuse valimine jt punktid). Ja uuel üldkoosolekul võetakse vastu otsus: kinnitada ... kuupäeval toimunud üldkoosoleku otsused. Kas sedasi on mõeldav? Kui eelmine (kohtus vaidlustatud) koosolek toimus 3 kuud tagasi, siis kas uus koosolek saab võtta vastu otsuse, et nüüd kinnitatud otsused kehtivad tagasiulatuvalt alates eelmisest üldkoosolekust?
Kas üldkoosolek saab otsustada juhatuse esimehega käsunduslepingu lõpetamist tagasiulatuvalt paar kuud?

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, korteriühistu üldkoosoleku kutses toodud päevakorrast peab korteriomanikule olema selgelt, ilma taustainfot omamata, väljaloetav, milliste küsimuste otsustamiseks korteriühistu üldkoosolek kokku kutsutakse. Ei ole piisav, kui kutses on märgitud lihtsalt, et sellel kinnitatakse varasema üldkoosoleku otsuseid. Korteriühistu üldkoosoleku otsusega tagasiulatuvalt ja ühepoolselt käsunduslepingu lõpetamine ei ole võimalik.
Lugupidamisega,
Andry Krass, M.A.