Korteriomandiõigus


Küsimus: Kuidas nõuda välja teise korteri omanikult veeuputusega minu korterile tekitatud kahju?08.02.2012

Tere!
Probleem on naabri poolt kahjustatud korteriga. Elan suures 5-korruselises majas 1-korrusel. Minu peal elav naaber on mind kolmel korral uputanud. Seekord on kahjustused suuremad, kui eelnevatel kordadel. Korter vajab remonti. Korter ei ole kindlustatud. Torumehed likvideerisid vea ja sain neilt paber, kus selgelt kirjas, et viga oli selles korteris. Teise korruse korteri omanik on probleemist teadlik. Olen talle e-mailile saatnud kahjunõude avalduse koos töömehe kalkulatsiooniga (maksumus 380 eurot), mis kuluks korteri remondiks. Rikutud on WC, köök, koridor, vannituba. Vannitoas ja WC põrandaplaadid osaliselt lahti.
Sain naabrilt e-mailile vastuse, et sellega tegeleb tema jurist, kes peaks minuga ühendust võtma. Minuga pole keegi ühendust võtnud, tundub, et seegi kord ei lahenda ta seda probleemi. Korter haiseb reovee järele ja vajab kiiresti remonti. Palun aidake, mida teha edasi?
Lugupidamisega
IB

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, kui kahju tekitaja vabatahtlikult kahju ei hüvita, siis on kahjuks ainsaks alternatiiviks nõuda temalt kahju väljamaksmist kohtu kaudu. Kohtusse pöördumise kohta on võimalik saada infot Justiitministeriumi kodulehelt www.just.ee .
Loodan siiski, et küsimus laheneb Teile positiivselt ilma kohtu abita.
Lugupidamisega,
Andry Krass, M.A.