Korteriomandiõigus


Küsimus: Kui 1. korruse omanik (haldaja) ei küta, kas siis saab nõuda teistelt torustiku vahetamist?11.02.2012

Tere!
Meie mure järgmine, maja on 2-kordne, teisel korrusel asuvad korterid, alumisel korrusel on laoruumid (ei köeta) ja mida haldab ___ OÜ. Veetorustik jookseb vahelagedes (mis on hetkel külmunud). ___ OÜ väidab, et kui tahame oma korteritesse vett enne kevadet, peame oma vahenditega tegema torustiku vahetuse. Kas ___ OÜ-l on õigus meilt seda nõuda ja kas nad ei peaks oma ruume kütma, et torusik ei külmuks?

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, küttetorustik on kortermajades korteriomanike kaasomandis, millest lähtudes peavad kõik korteriomanikud (sh.1.korruse omanik) ka selle remondikulusid kandma. Üldreeglina jaotuvad remondikulud korteriomandite suurusest lähtudes.
1.korruse (korteri)omanik on kohustatud hoidma endale kuuluvates ruumides sellist temperatuuri, mis on ette nähtud hoone projektdokumentatsioonis. Juhul, kui ta seda ei tee ning selle tagajärjel tekib kahju, siis on ta kohustatud tekkinud kahju teistele korteriomanikele hüvitama.

Lugupidamisega,
Andry Krass, M.A.