Korteriomandiõigus


Küsimus: Kas on seadust, mis määrab, kui palju peab olema korteris temperatuur?16.02.2012

Tere!

Küsimus siis selline, et kas on seadust, mis reguleerib kui palju korteriühistu kaugküttega kortermajas peab tagama korteris toasooja?
Elan 3-kordses, 18 korteriga majas viimasel korrusel. Korteris on pidevalt temperatuur vahemikus 15-17 kraadi. Kui palun korteriühistu juhtkonnal sooja juurde keerata, lubavad nad seda teha ja väidavad, et on keeranud juurde. Temperatuur aga ei ole muutunud. Praegu on välistemperatuur -7 ja toas on ainult 16 kraadi sooja ning keskütte arved on suuremad kui samasugustes naabermajades, kus on keskmiselt 21-22 kraadi toasooja. Soov oleks siis ise selle seadusega tutvuda ja hiljem ühistu juhtkonnale tutvustada, mille vastu nad eksivad koonerdades.

Ette tänades!

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, kahjuks mitte, isiklikult lähtuksin sellises olukorras Vabariigi Valitsuse poolt 26.01.1999 vastu võetud määrusest nr 38 - "Eluruumidele esitatavad nõuded", mille punkt 7 kohaselt pidi (määrus kehtis kuni 03.02.2005) õhu temperatuur eluruumis olema optimaalne, looma inimesele hubase soojatunde ning aitama kaasa tervisliku ja nõuetekohase sisekliima tekkimisele ja püsimisele. Kaugküttevõrgust või hoone katlamajast köetavas eluruumis ei tohtinud siseõhu temperatuur inimeste pikemaajalisel ruumis viibimisel olla alla 18 ºC.
Lugupidamisega,
Andry Krass, M.A.L.