Korteriomandiõigus


Küsimus: Mida ette võtta, kui ülemine naaber mind järjepidevalt uputab?20.02.2012

Hei.
Mul nimelt probleem, et ülemine naabrinaine mind kogu aeg (juba aastaid) "uputab". Korter mul pole kindlustatud, nii et ei saa ka kuhugi pöörduda. Olen korduvalt temaga rääkinud sel teemal - tema aga irvitab - a´la "oh juhtus jah". Minu korter on juba täiesti laastatud, remonti ei julgegi enam teha... Ei taha kutsuda ka "Pealtnägijat", VõsaPetsi" ega "Kaua Võib" saatetegijaid.
Mis küll tegema peaks - esitada kahjunõue? Olen niigi töötu, ega jõua neid kohtukulusid kinni maksta.
Palun andke nõu.

Vastus: Andry Krass, Õigusteaduse magister, Eesti Omanike Keskliit, juhatuse liige; Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, juhatuse liige, www.omanikud.ee/

Tere, kõigepealt tuleks kahju dokumenteerida (võtta KÜ-lt või valitsejalt akt veekahju toimumise kohta ning tellida hinnapakkumus veekahju likvideerimiseks). Selle alusel saab naabrile esitada konkreetse nõude, mida ta siis ehk senisest tõsisemalt võtab. Kui naaber seda aga siiski ignoreerib, siis ei jää üle muud kui kohtusse pöörduda, kus on Teil võimalik end ka ise esindada või siis taotleda riigilt tasuta õigusabiteenuse osutamist. Infot kohtusse pöördumise ja riigi poolt pakutava õigusabiteenuse kohta leiate aadressilt www.just.ee .
Lugupidamisega,
Andry Krass, M.A.